Menu
fr

Gevulde scharrelkip met truffelboter onder het vel en fijne knolselderijpuree en jonge winterscheuten

Carlsbourg Carlsbourg

Gevulde scharrelkip met truffelboter onder het vel en fijne knolselderijpuree en jonge winterscheuten
 

Ingrediënten

  • 10 cl Authentieke Volle Room
  • 1 scharrelkip van 1,6 kg
  • 1 kg knolselder
  • 100 g jonge scheuten
  • 60 g olijfolie
  • 20 g zwarte of witte truffel (vers of uit blik)
  • 20 g citroensap
  • 10 g balsamicoazijn
  • 7 g peterselie
  • 2 g verse tijm
  •   Zwarte peper uit de molen
  • 60 g Ardense roomboter met zeezout (op kamertemperatuur)

6
personen

40min
Bereidingstijd


€€€


*

Carlsbourg

Gevulde scharrelkip met truffelboter onder het vel en fijne knolselderijpuree en jonge winterscheuten
 

De bereiding

Haal de kip minstens 30 minuten voor het bakken uit de koelkast.
Schuif je vingers voorzichtig onder het vel van de kip aan de zijkant van de nek, til voorzichtig het vel van de borst op en zorg ervoor dat je het niet scheurt. Verdeel de boter en plakjes truffel en probeer zoveel mogelijk van het vlees te bedekken, inclusief dat van de billen.
Verwarm de oven voor op 230°C.
Leg de kip op een kant in een ovenschaal. Bestrijk het kippenvel met olijfolie. Voeg zout en peper toe. Giet 20 cl water in de ovenschaal.
Bak gedurende 10 minuten. Verlaag de oven tot 200°C en bak nog ongeveer 1 uur. Draai elke 20 minuten de kip tijdens het bakken op een andere kant en eindig met de bolle kant naar boven. Bedruip de kip tijdens het bakken met het vrijgekomen vocht.
Carlsbourg

De afwerking

Schil de knolselder en snijd ‘m in stukjes. Besprenkel met citroensap en meng. Kook de stukjes knolselder in kokend water. Laat uitlekken. Pureer tot een fijne puree. Voeg zout, peper en de room toe. Meng.
                                      
Bereid een vinaigrette met 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel balsamicoazijn, zout en peper. Kruid de jonge scheuten en peterselieblaadjes met deze vinaigrette.
Serveer de kip met de knolselderpuree en de salade van jonge scheuten.

Seizoen: juni tot maart

Past bij dit recept

Ardense roomboter met zeezout

Carlsbourg
Ontdekken