Menu
fr

Asperges met boter, parmezaan en hazelnoot

Carlsbourg Carlsbourg

Asperges met boter, parmezaan en hazelnoot
 

Ingrediënten

  • 40 g beurre des Chefs Carlsbourg
  • 1 kg witte asperges
  • 50 g ongepelde hazelnoten
  • 40 g parmezaan
  • 5 g bladpeterselie

4
personen

35min
Bereidingstijd


€€


*

a
Nutri-score

Carlsbourg

Asperges met boter, parmezaan en hazelnoot
 

De bereiding

  • Breek de uiteinden van de asperges af. Schil de asperges. Smelt 10 g boter in een grote pan. Leg er de asperges in één laag in, samen met 2 eetlepels water. Kook op een zacht vuur en draai de asperges halverwege voorzichtig om. Is je pan niet groot genoeg? Kook de asperges dan in twee keer.  
  • Strooi de hazelnoten uit op een ovenplaat bedekt met bakpapier. Bak ze ongeveer 6 minuten goudbruin op 180°C en draai ze halverwege om. Haal de hazelnoten uit de oven en leg ze op een keukenhanddoek of keukenpapier. Wrijf krachtig met de handdoek zodat de schil eraf komt. Hak de hazelnoten grof. 
  • Smelt 30 g boter in een antiaanbakpan. Voeg de hazelnoten toe en bak goudbruin. Kruid met peper. Doe er de geraspte parmezaan en peterselie bij. Bak nog eens 1 minuut en meng goed. Haal van het vuur. Breek het mengsel los met een houten lepel.
Carlsbourg

De afwerking

  • Leg de asperges op de borden. Doe het boter-hazelnoot-parmezaan-peterseliemengsel bij de asperges en serveer. 

Nutri-score

Dit recept scoort:

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  • Nutritionele waarden, per portie (228,8g) : Energie : 259,0kcal ; 1082,7kj, Vetten: 21,9g waarvan verzadigde vetzuren : 9,4g ; Koolhydraten : 5,6g waarvan suikers 0,5g ; Eiwitten : 10,1g ; Vezels : 4,7g ; Zout : 0,2g.
  • Nutritionele waarden voor 100 g : Energie : 113,2Kcal ; 473,2kJ ; Vetten : 9,6g waarvan verzadigde vetzuren: 4,1g ; Koolhydraten : 2,4g waarvan suikers: 0,2g ; Eiwitten : 4,4g ; Vezels : 2,1g ­; Zout : 0,1g.

Past bij dit recept

De Beurre des Chefs

Carlsbourg
Ontdekken