Menu
fr

Gourmandburger

Carlsbourg Carlsbourg

Gourmandburger
 

Ingrediënten

  • 40 g Carlsbourg Ardense roomboter ongezouten
  • 4 volkoren hamburgerbroodjes (300 g)
  • 350 g tomaat
  • 320 g runderburger
  • 300 g sla
  • 200 g rode uien
  • 170 g komkommer
  • 80 g Griekse yoghurt
  • 60 g cheddar in sneetjes
  • 30 cl witte azijn
  • 20 g graanmosterd
  •   Zwarte peper van de molen

4
personen

30min
Bereidingstijd


€€


*

a
Nutri-score

Carlsbourg

Gourmandburger
 

De bereiding

  • Pel en snij de ui in schijven. Leg in een diep bord. Giet de azijn in een kleine kookpan en breng aan de kook. Giet over de uischijven en laat 20 minuten marineren. Laat uitlekken en leg op keukenpapier.
  • Snij de komkommer en tomaten in schijven.  Was en zwier de salade droog. Meng de graanmosterd met de Griekse yoghurt.
  • Bak de hamburgers op de BBQ of in een pan. Snij de sneetjes brood doormidden en rooster ze kortstondig op de BBQ of in een pan.
Carlsbourg

De afwerking

  • Besmeer 4 halve sneetjes met boter. Leg er enkele schijfjes tomaat en komkommer, mosterdsaus, een hamburger met daarop een plakje cheddarkaas, salade en uischijfjes op. Bedek met het hoedje en serveer met sla.

Nutri-score

Dit recept scoort:

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  • Nutritionele waarden, per portie (520,9g) : Energie : 585,3kcal ; 2446,8kj, Vetten: 28,7g waarvan verzadigde vetzuren : 13,3g ; Koolhydraten : 44,5g waarvan suikers 11,5g ; Eiwitten : 31,1g ; Vezels : 7,4g ; Zout : 1,5g.
  • Nutritionele waarden voor 100 g : Energie : 112,4Kcal ; 469,7kJ ; Vetten : 5,5g waarvan verzadigde vetzuren: 2,6g ; Koolhydraten : 8,5g waarvan suikers: 2,2g ; Eiwitten : 6,0g ; Vezels : 1,4g ­; Zout : 0,3g.

Past bij dit recept

Ardense roomboter ongezouten

Carlsbourg
Ontdekken