Menu
fr

Luchtige quenelles

Carlsbourg Carlsbourg

Luchtige quenelles
met grijze garnalen

Ingrediënten

  • 2 groene tomaten, in blokjes
  • 1 el tomatenconcentraat
  • 1 sjalot
  • 1 kruidentuiltje (peterselie, tijm, laurier)
  • peper, zout
  • 1 snuifje cayennepeper
  • 250g snoek of snoekbaa
  • 1 ei (eigeel + eiwit)
  • 2 eiwitten
  • 40cl authentieke verse room 
  • 250g ongezouten boter 
  • 200g bruine rijst
  • 200g ongepelde grijze garnalen
  • 100g gepelde grijze garnalen
  • 1 wortel, in stukjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2dl droge witte wijn
  • 20ml cognac
  • 50ml olijfolie
  • 2dl visfumet

4
personen

60min
Bereidingstijd


€€


**


Nutri-score

Carlsbourg

Luchtige quenelles
met grijze garnalen

De bereiding

1.De quenelles 

Snijd de snoek- of snoekbaarsfilets in stukken, meng ze in de keukenrobot met het volledige ei en de twee eiwitten.

Als de vulling mooi smeuïg is, voeg je 2 dl room en 200 g malse boter toe, met wat zout, peper en cayennepeper.

Haal de bereiding door een zeef.

Laat een uur afkoelen in de koelkast.

Breng gezouten water aan de kook.

Vorm quenelles van de bereiding (3 per persoon) met behulp van 2 lepels.

Breng het water tot aan het kookpunt en kook de quenelles 10 minuten.

Laat ze uitlekken op een propere keukenhanddoek. 1.Saus

Bak de ongepelde garnalen kort in olijfolie in een braadpan met de stukjes wortel en de gesnipperde ui en flambeer met de cognac.

Voeg het kruidentuiltje, het tomatenconcentraat en de witte wijn toe, en laat de saus inkoken.

Voeg de visfumet toe en laat tot de helft inkoken.

Voeg 2 dl room toe en kruid met peper en zout.

Haal de saus door een zeef, breng opnieuw op smaak en laat indikken indien nodig.

Fruit de sjalot in 50 g boter in een andere pan en bak de bruine rijst .

Carlsbourg

De afwerking

Schik per diep bord drie quenelles in een driehoekje.

Nappeer met de saus en garneer met warme gepelde garnalen en de groene tomatenblokjes.

Serveer met bruine rijst.
Carlsbourg

Tip van de chef :

Lijkt het je moeilijk, die quenelles vormen? Het is kinderspel! De temperatuur van de ingrediënten is wel belangrijk. Als de bereiding koud is, zal de quenelle beter zijn vorm behouden. Laat het mengsel dus eerst even in de koelkast afkoelen. En weet je wat, maak wat extra en bewaar die in de diepvries, dan heb je altijd een portie bij de hand, voor onverwacht bezoek bijvoorbeeld.

Past bij dit recept

Ardense roomboter ongezouten

Carlsbourg
Ontdekken

Past bij dit recept

Gekarnde boter ongezouten

Carlsbourg
Ontdekken

Past bij dit recept

De Beurre des Chefs

Carlsbourg
Ontdekken
notre selection

Past bij dit recept

Authentieke volle room

Carlsbourg
Ontdekken