Menu
fr

Lamsstoofpotje

Carlsbourg Carlsbourg

Lamsstoofpotje
met Belgisch bier, courgette en pompoen

Ingrediënten

  • 800g lamsschouder in stukjes
  • ½ liter blond bier
  • 2 el bloem
  • 100g gezouten boter 
  • 1 ui
  • 1 el tomatenconcentraat
  • 500g pompoen in blokjes gesneden
  • 500g courgette in blokjes gesneden
  • 200g verse tagliatelle
  • tijm, laurier
  • peper, zout

4
personen

90min
Bereidingstijd



*


Nutri-score

Carlsbourg

Lamsstoofpotje
met Belgisch bier, courgette en pompoen

De bereiding

Bak de stukken lamsschouder kort aan in de boter met de gesnipperde ui.

Bestrooi met de bloem en bevochtig met het bier, ½ liter water en het tomatenconcentraat. Voeg tijm en laurier toe, kruid met peper en zout en laat ongeveer anderhalf uur sudderen. Roer af en toe om.

Voeg de pompoen- en courgetteblokjes na een uur toe.

Serveer met verse tagliatelle.
Carlsbourg
Carlsbourg

Tip van de chef :

Het al te klassieke lamsstoofpotje krijgt een frisse boost door het te bereiden met lekker bier van bij ons. Het is een ideaal familierecept, en het wordt nog lekkerder als je het een dag op voorhand klaarmaakt en 24u. laat rusten in de koelkast.
notre selection

Past bij dit recept

Ardense roomboter ongezouten

Carlsbourg
Ontdekken
notre selection

Past bij dit recept

Gekarnde boter ongezouten

Carlsbourg
Ontdekken
notre selection

Past bij dit recept

De Beurre des Chefs

Carlsbourg
Ontdekken