Menu
fr

Perenbavarois

Carlsbourg Carlsbourg

Perenbavarois
Carlsbourg recepten door Julien Lapraille

Ingrediënten

  • 1 Rijpe en sappige peer
  • 50g poedersuiker
  • 2 Eieren
  • 17cl Melk
  • 7cl Vloeibare Room
  • 1 càs/el Perenlikeur
  • 2 Blaadjes gelatine

4
personen

40min
Bereidingstijd



**


Nutri-score

Carlsbourg

Perenbavarois
Carlsbourg recepten door Julien Lapraille

De bereiding

Schil de peer en verwijder het klokhuis. Mix de peer tot een coulis in de blender, met 25 g suiker en de perenlikeur.
​Voor de crème anglaise: laat de gelatineblaadjes weken in een kommetje koud water.
Breng de melk aan de kook.
Maak een ruban met de eigelen en de rest van de suiker (eieren en suiker opkloppen tot een bleke, luchtige massa), voeg dan de warme melk toe.
Giet het mengsel in een pan en breng aan de kook op een zacht vuur. Blijf voortdurend roeren met een spatel, tot de crème ingedikt is. Laat de bereiding niet koken.
Haal de pan van het vuur en giet de bereiding in een koude kom om het kookproces te stoppen.
Voeg de gelatine toe en dompel de bodem van de kom in koud water.
Meng de perencoulis door de lauwe crème anglaise, en blijf doorroeren om de bereiding sneller af te koelen.
Klop de koude slagroom op en schep voorzichtig door de bereiding.
Stort de bereiding in een vorm naar keuze en laat opstijven in de koelkast.
Carlsbourg

De afwerking

Leg een dun schijfje peer als afwerking bovenop de Bavarois. 
Carlsbourg

Tip van de chef :

Benodigdheden
Blender, kom, kookpot, spatel, mengkom, bakvorm

Past bij dit recept

Authentieke volle room

Carlsbourg
Ontdekken