Menu
fr

Kalfszwezerik met honing

Carlsbourg Carlsbourg

Kalfszwezerik met honing
Carlsbourg recepten door Julien Lapraille

Ingrediënten

  • 500g kalfszwezeriken
  • 20cl Peak Beer Triple
  • 4 2 el honing
  • 1 citroen
  •   zout
  •   peper
  •   bloem
  •   Carlsbourg Ardense roomboter

4
personen

40min
Bereidingstijd


€€€


**


Nutri-score

Carlsbourg

Kalfszwezerik met honing
Carlsbourg recepten door Julien Lapraille

De bereiding

Een dag op voorhand:
Dompel de kalfszwezeriken 6 uur onder in gezouten water.
Breng een pan met water aan de kook. Kook de citroen en de kalfszwezeriken ongeveer 15 min. Koel ze onmiddellijk af in koud water.
Verwijder het vel, draai ze in een handdoek en plaats minimaal 3 uur in de koelkast onder iets zwaars, om al het water eruit te drukken.
Carlsbourg

De afwerking

De dag zelf:
Meng het bier en de honing voor de marinade.
Kruid de kalfszwezeriken met peper en zout en haal ze door de bloem.
Gril de kalfszwezeriken ongeveer 5 minuten direct* op de barbecue, draai ze om en bak de andere kant indirect*, ongeveer 15 minuten. Smeer ze in met de marinade als ze gaar zijn.
Carlsbourg

Tip van de chef :

*Bij direct grillen schroei je het vlees rechtstreeks boven de vlam. Bij indirect garen leg je het vlees aan de kant van de barbecue, weg van de vlammen.

Past bij dit recept

Ardense roomboter ongezouten

Carlsbourg
Ontdekken