Menu
fr

Halve maankoekjes

Carlsbourg Carlsbourg

Halve maankoekjes
van oma Anne-Marie

Ingrediënten

  • 3 pakjes vanillesuiker
  • 280 g bloem
  • 210 g Ardense roomboter Carlsbourg
  • 100 g amandelpoeder
  • 70 g kristalsuiker
  • 10 el bloemsuiker

4
personen

55min
Bereidingstijd



*


Nutri-score

Carlsbourg

Halve maankoekjes
van oma Anne-Marie

De bereiding

  • Stort de bloem uit op het werkblad, breek de boter in kleine stukken met je vingers. Meng het amandelpoeder, de vanillesuiker en de kristalsuiker door de bloem. Doe de stukjes boter erbij en kneed tot een stevig deeg. Dek af en laat 30 min rusten in de koelkast.
  • Haal het deeg uit de koelkast en rol uit tot een grote worst van ongeveer 4 cm doorsnede. Snijd het deeg vervolgens in stukken van 1 cm dik. Rol de schijfjes op tot kiferln of halvemaantjes en leg ze naast elkaar op een bakplaat met bakpapier of ingevet met boter.
  • Bak de koekjes 15 min in een voorverwarmde oven van 175°C, of tot ze goudbruin zijn.
Carlsbourg

De afwerking

Haal de koekjes uit de oven en rol de koekjes terwijl ze nog warm zijn door de bloemsuiker.
Laat afkoelen op een rooster en laat het smaken!

Past bij dit recept

Ardense roomboter ongezouten

Carlsbourg
Ontdekken