Menu
fr

Risotto met groene asperges

Carlsbourg Carlsbourg

Risotto met groene asperges
en munt uit de tuin

Ingrediënten

  • 1 kleine stengel groene selder
  • 1 takje verse munt
  • 1 laurierblad
  • 1 grote gele ui
  • 300 g risottorijst
  • 20 cl droge witte wijn
  • 105 g Carlsbourg Beurre des Chefs
  • 1 L groentebouillon
  • 1 Parmezaanse kaas voor de afwerking
  • 1 Zout, peper
  • 1 bussel groene asperges

4
personen

45min
Bereidingstijd


€€


*

Carlsbourg

Risotto met groene asperges
en munt uit de tuin

De bereiding

·       Schil de asperges. Breek de houterige uiteinden en de punten af. Snijd de punten doormidden en houd apart. Kook de asperges 10 min. in 20 cl bouillon. Mix en zeef om er coulis van te maken.
·       Snipper de ui. Snijd de selder in kleine blokjes.
·       Verhit de bouillon en houd warm.
·       Stoof de ui en de selderblokjes in 35 g Carlsbourg Beurre des Chefs. Doe de rijst erbij, roer om, en laat de korrels meebakken tot ze glazig zijn. Blus met de witte wijn en voeg een laurierblaadje toe. Roer zachtjes. Giet de bouillon in delen bij de bereiding, wacht tot het vocht door de rijst is opgenomen vooraleer een volgende pollepel toe te voegen. Zet het vuur op de laagste stand en roer regelmatig om. Reken ongeveer 18 min tot de rijst gaar is. Als laatste roer je de aspergecoulis erbij.
·       Haal de pot van het vuur als de risotto gaar is. Meng er 50 g Carlsbourg Beurre des Chefs onder. Roer zachtjes om en dek af. Laat 5 min. rusten.
·       Bak de aspergepunten en de fijngehakte munt 4 min. in 20 g Carlsbourg Beurre des Chefs. Breng op smaak met peper en zout.

Carlsbourg

De afwerking

·       Verdeel de risotto over de borden, versier met de aspergepunten en de gehakte munt. Serveer met parmezaanschilfers.

Past bij dit recept

De Beurre des Chefs

Carlsbourg
Ontdekken