Menu
fr

Sint-jakobsnoten met beurre noisette

Carlsbourg Carlsbourg

Sint-jakobsnoten met beurre noisette
kappertjes en citroen

Ingrediënten

  • 3 el appelkappertjes
  • 1 Waterkers
  • 1 Szechuanpeper uit de molen
  • 1 Zout
  • 12 mooie sint-jakobsnoten
  • 125 g Carlsbourg Ardense roomboter
  • 4 kl kleine kappertjes
  • 1 bio citroen

4
personen

10min
Bereidingstijd


€€


*

Carlsbourg

Sint-jakobsnoten met beurre noisette
kappertjes en citroen

De bereiding

  • Dep de sint-jakobsvruchten droog met keukenpapier. Kruid ze met zout aan beide kanten.
  • Rasp de citroenschil.
  • Spoel de kappers en de appelkappertjes.
  • Doe de boter in blokjes samen met de citroenrasp in een grote pan met antikleeflaag. Als de boter begint te schuimen, voeg de sint-jakobsnoten, de kappertjes en de appelkappertjes toe.
  • Bak de sint-jakobsnoten 2 min op hoog vuur. Draai ze om en bak nog 1 min. Schep de boter regelmatig over de sint-jakobsnoten.
  • Breng op smaak met de szechuanpeper.
Carlsbourg

De afwerking

Serveer onmiddellijk op voorverwarmde borden. Werk af met de waterkers.

Past bij dit recept

Ardense roomboter ongezouten

Carlsbourg
Ontdekken