Menu
fr

Sandwich met Ardens gebraad en Carlsbourg Baratte boter.

Carlsbourg Carlsbourg

Sandwich met Ardens gebraad en Carlsbourg Baratte boter.
Recept door Sofie Dumont

Ingrediënten

  • . De sandwich:
  • 1 brede baguette naar keuze
  • 350g gebakken Ardeens gebraad in sneetjes, niet te mager
  • 300g trappistenkaas
  • 1/2 Romeinse sla
  • 1 rode ui
  • 60 ml azijn
  • 1 EL Carlsbourg Beurre des Chefs (geklaarde boter)
  • . Daslookboter
  • 125g Carlsbourg Baratte Boter ( op temperatuur)
  • 1 bosje daslook
  • . Zout en pepermolen
  • 1 gebrande peper
  • 1 EL kleine uitjes op azijn
  • 1 tl zout

2
personen

25min
Bereidingstijd


€€


**

Carlsbourg

Sandwich met Ardens gebraad en Carlsbourg Baratte boter.
Recept door Sofie Dumont

De bereiding

  1. Voorbereiden van de rode ui: Snijd de rode ui fijn met een mandoline en giet de azijn erover. Duw alles goed onder en laat intrekken.
  2. Grillen van het gebraad: Verhit een grillpan en grill het gebraad aan beide kanten tot het mooi gekleurd is.
  3. Maken van de daslookboter: Brand het pepertje aan beide kanten met een brander op een vuurvaste plaat. Doe vervolgens alle ingrediënten voor de daslookboter in een keukenmachine en mix tot een gladde massa. Proef en breng op smaak met peper en zout.
  4. Toasten van de baguette: Snijd de baguette open. Smelt wat geklaarde boter in een lage gietijzeren pan en toast de binnenkant van de baguette.
  5. Samenstellen van de sandwich:
    • Smeer de daslookboter op beide kanten van de baguette.
    • Beleg de onderste helft met het geroosterde gebraad.
    • Leg daar de kaas in sneetjes op en schroei deze aan met de brander tot de kaas mooi smelt.
    • Voeg de opgelegde ui en fijngesneden sla toe.
    • Sluit de sandwich met de bovenkant van de baguette.
Carlsbourg

De afwerking

  1. Serveren: Wikkel de sandwich in boterpapier en eet onmiddellijk op of neem mee voor een picknick.
 

Bewaarinstructies


De sandwich is het lekkerst als deze direct wordt opgegeten. Indien je de sandwich wilt bewaren, wikkel hem dan goed in boterpapier en bewaar maximaal 1 dag in de koelkast. Warm de sandwich eventueel kort op in een voorverwarmde oven voor het serveren.
 
Carlsbourg

Tip van de chef :

  • Heb je geen brander? Het roosteren van het pepertje en het toasten van het brood kan ook in de oven.
  • Vervang het gebraad eens door gegrilde Luikse worst voor een lekkere variatie.
  • Experimenteer met je favoriete trappistenkaas voor een persoonlijke twist.

Past bij dit recept

Gekarnde boter ongezouten

Carlsbourg
Ontdekken

Past bij dit recept

De Beurre des Chefs

Carlsbourg
Ontdekken