Wat achter de woorden schuilgaat die neergekrabbeld worden op beduimelde papiertjes, is vaak veel méér dan een eenvoudig familiegerecht. Wat achter die recepten schuilgaat, zijn echte mensen met echte verhalen.
Sinds 1895 staat Carlsbourg aan je zijde bij het bereiden van smaakvolle en overvloedige familiegerechten. De onevenaarbare, soms geheime recepten worden van generatie op generatie doorgegeven.
Wat achter de woorden schuilgaat die neergekrabbeld worden op beduimelde papiertjes, is vaak veel méér dan een eenvoudig familiegerecht.
Wat achter die recepten schuilgaat, zijn echte mensen met echte verhalen.
Mijn grootmoeder Julia zou 101 geworden zijn dit jaar! Dankzij haar ontdekte ik mijn liefde voor het koken. Toen ik klein was, woonde ze vlakbij. We waren echt heel close en we noe […] r "zondags servies".
Mijn grootmoeder Julia zou 101 geworden zijn dit jaar! Dankzij haar ontdekte ik mijn liefde voor het koken. Toen ik klein was, woonde ze vlakbij. We waren echt heel close en we noemden haar liefdevol Moe. Op zondag verwende ze ons steevast met haar fameuze Koffiecake. Ze gebruikte daarvoor altijd haar mooiste servies, dat ze speciaal voor de gelegenheid uithaalde!
Het recept reisde met ons mee tot op de dag van vandaag, ik bak de cake nog regelmatig met mijn zoon. Net als zij deed, serveren we deze cake als vieruurtje en altijd op haar "zondags servies".
Bart
Meer informatie Ontdek het receptToen we klein waren, gingen we vaak met alle neven en nichten op vrijdag naar onze oma, voor het vieruurtje. Ze maakte er een gewoonte van om altijd een gigantische stapel wafels k […] aar meegekregen heb.
Toen we klein waren, gingen we vaak met alle neven en nichten op vrijdag naar onze oma, voor het vieruurtje. Ze maakte er een gewoonte van om altijd een gigantische stapel wafels klaar te maken met een grote pot vers geklopte slagroom! Onderweg van school naar haar huis konden we de heerlijke geur van de wafels al ruiken.
Tot op vandaag verzamelen we nog altijd bij haar voor ons vieruurtje. Het is echt een heilig moment geworden voor ons. Mamy Denise bakt nog altijd wafels, maar ook een eindeloze rist taarten en gebak! Ik ben er trouwens zeker van dat ik mijn liefde voor koken van haar meegekregen heb.
Elise
Meer informatie Ontdek het receptIn tegenstelling tot wat de naam ons doet geloven, is de miserable van mijn Bomma Alice verre van miserabel! Het was een vaste waarde op elke feestdag. Bomma gebruikte zo’n oude […] iemand kan evenaren.
In tegenstelling tot wat de naam ons doet geloven, is de miserable van mijn Bomma Alice verre van miserabel! Het was een vaste waarde op elke feestdag. Bomma gebruikte zo’n oude keukenrobot, die ik nu geërfd heb. Ik gebruik hem elke keer ik dit recept maak, en het is altijd een groot succes. Net zoals Bomma Alice werk ik de taart af door er heel veel bloemsuiker over te strooien.
Mijn tantes maken deze taart ook vaak, maar iedereen geeft er zo’n beetje zijn eigen twist aan. Ik heb het recept ook al aan verschillende mensen doorgegeven, maar niemand kan aan haar versie tippen! Er zit duidelijk iets in haar manier van doen dat niemand kan evenaren.
Kristel
Meer informatie Ontdek het receptVoor Oma, was patisserie heel belangrijk, zeker tijdens de feestdagen. Daarom oefenden we het hele jaar door samen. Op kerst bakten we de heerlijkste halve maantjes, die we dan in […] d, en naar mijn Oma.
Voor Oma, was patisserie heel belangrijk, zeker tijdens de feestdagen. Daarom oefenden we het hele jaar door samen. Op kerst bakten we de heerlijkste halve maantjes, die we dan in een chique tinnen doos presenteerden aan het einde van de maaltijd. Er waren er altijd gigantisch veel, zodat iedereen ook een portie mee kon nemen naar huis.
Toen we naar België verhuisden, nam mijn mama dit recept mee en heeft ze de traditie aan ons doorgegeven. Vandaag nog horen deze vanillekoekjes bij mijn favoriete recepten. Telkens als ik ze maak, katapulteert de geur mij terug naar mijn kindertijd, en naar mijn Oma.
Mandy
Meer informatie Ontdek het receptElke duik in die recepten is een onderdompeling in het verleden, vervlochten met een vleug zoete nostalgie. De recepten zijn vaak eenvoudig maar bevatten telkens die ene speciale toets, die ze zo waardevol maakt.