Menu
fr

Zomerse kipfilet met dragon en gebakken courgette

Carlsbourg Carlsbourg

Zomerse kipfilet met dragon en gebakken courgette
 

Ingrediënten

  • 40 g Carlsbourg Gekarnde boter ongezouten
  • 600 g courgettes
  • 480 g kipfilet zonder vel
  • 30 g olijfolie
  • 20 cl water
  • 15 g verse dragon
  • 2 teentjes knoflook

4
personen

45min
Bereidingstijd



*

Carlsbourg

Zomerse kipfilet met dragon en gebakken courgette
 

De bereiding

  • Hak de dragon fijn. Meng de boter en de dragon.
  • Snij de courgettes in dunne plakjes. Pel de knoflook en hak fijn. Bak de courgetteplakjes in een pan met olijfolie en de knoflook.
  • Bak de kipfilet op laag vuur in een pan met antiaanbaklaag met olijfolie. Bak eerst zonder deksel en daarna mét deksel, om een mooi kleurtje te krijgen. Schep de kip uit de pan en blus de pan met 20 cl water en de dragonboter. Breng zachtjes aan de kook. Klop de saus met een garde.
Carlsbourg

De afwerking

  • Serveer de kip met de courgette en de dragonsaus.

Past bij dit recept

Gekarnde boter ongezouten

Carlsbourg
Ontdekken