Menu
fr

Gepaneerde spiering met brood en verse kruiden, pastinaakpuree

Carlsbourg Carlsbourg

Gepaneerde spiering met brood en verse kruiden, pastinaakpuree
Carlsbourg recepten door Julien Lapraille

Ingrediënten

  • 1 takje platte peterselie voor de afwerking
  • 1 Melk, zout, peper, Carlsbourg Ardense roomboter, laurier, tijm
  • 2 spieringkoteletten
  • 500g droog brood
  • 2 takjes platte peterselie
  • 2 takjes krulpeterselie
  • 1/2 teen knoflook
  • 2 eieren (geel en wit)
  • 3 el bloem
  • 2 pastinaken
  • 500g aardappelen Bintje
  • 1 ui

4
personen

70min
Bereidingstijd


€€


**


Nutri-score

Carlsbourg

Gepaneerde spiering met brood en verse kruiden, pastinaakpuree
Carlsbourg recepten door Julien Lapraille

De bereiding

Spoel de groenten grondig, fruit de ui goudbruin en voeg aardappelen, pastinaak, laurier, tijm en peper en zout toe. Voeg melk toe tot ongeveer de helft onderstaat en kook 20 minuten. Giet af en plet tot puree. Voeg een klontje boter toe en de room. Mix alles nog eens in de blender tot de puree heel glad is en schep op de borden.
 
Mix het droge brood met de verse kruiden en het teentje look, peper en zout. Houd aan de kant.
 
Kruid de spieringkoteletten. Haal ze door de bloem en door de losgeklopte eieren. Wentel ze daarna door het broodkruim en bak ze net voor het opdienen in een hete pan met schuimige Ardense roomboter. Je kan het vlees gewoon in de pan bakken tot het gaar is, je hoeft de oven niet te gebruiken.
 
Carlsbourg

De afwerking

Schep de puree op de borden en schik er de gesneden spiering op. Werk af met wat platte peterselie.
Carlsbourg

Tip van de chef :

    

Past bij dit recept

De Beurre des Chefs

Carlsbourg
Ontdekken