Menu
fr

De Koffiecake

Carlsbourg Carlsbourg

De Koffiecake
van Moe Julia

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 1 snuifje zout
  • 200 g zelfrijzende bloem
  • 350 g gekarnde boter Carlsbourg
  • 100 g kristalsuiker
  • 150 g bloemsuiker
  • 50 g bruine suiker
  • ½ kl espresso oploskoffie
  • 2 el sterke koffie
  • 1 kl bakpoeder

4
personen

60min
Bereidingstijd


€€


*


Nutri-score

Carlsbourg

De Koffiecake
van Moe Julia

De bereiding

Voor de cake:
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Laat 200 g boter mals worden en meng tot een glad geheel samen met de kristalsuiker, de bruine suiker, de eieren en een snuifje zout.
  • Voeg vervolgens beetje bij beetje de bloem, de oploskoffie en het bakpoeder toe.
  • Stort het mengsel in een ingevette bakvorm.
  • Bak 35 min. in de oven.
  
Voor de crème au beurre:
  • Laat 150 g boter mals worden tot je een romige structuur bekomt.
  • Meng de sterke koffie en de bloemsuiker met een spatel door de boter tot deze een smeuïge, gladde textuur krijgt.
Carlsbourg

De afwerking

Bestrijk met een spatel de crème au beurre op de bovenkant van de cake. Als je de Koffiecake een creatieve toets wil geven, kun je hem versieren met een spuitzak.
 
Haal je mooiste servies boven en geniet van de Koffiecake als vieruurtje, met thee of koffie, net zoals we vroeger deden bij onze grootouders!

Past bij dit recept

Gekarnde boter ongezouten

Carlsbourg
Ontdekken