Menu
fr

Witloofgratin

Carlsbourg Carlsbourg

Witloofgratin
 

Ingrediënten

  • 40 g Carlsbourg Ardense Roomboter
  • 850 g witloof
  • 210 g gekookte ham
  • 150 g Passendale Classic in sneetjes
  • 40 g bloem
  • 50 cl halfvolle melk
  • 2 g nootmuskaat

4
personen

80min
Bereidingstijd



*

Carlsbourg

Witloofgratin
 

De bereiding

  • Verwijder de voet van het witloof en stoom.
  • Snij de kaas in de lengte doormidden.
  • Smelt de boter in een kookpan. Doe er de bloem in één keer bij en klop krachtig. Bak 1 minuut al kloppend op een zacht vuur. Voeg de melk in 3 keer toe en klop telkens op om een gladde saus te krijgen. Breng op smaak met geraspte nootmuskaat.
  • Rol elke witloofstronk op met ham. Giet wat saus in een grote gratinschotel. Leg de witloofrolletjes in de schotel. Giet de rest van de saus over het witloof en leg er de sneden Passendale op.
  • Zet 25 minuten in een oven voorverwarmd op 180°C.
Carlsbourg

De afwerking

  • Neem uit de oven en dien meteen op.

Past bij dit recept

Ardense roomboter ongezouten

Carlsbourg
Ontdekken