Menu
fr

Kerststronk 2.0 van Julien Lapraille

Carlsbourg Carlsbourg

Kerststronk 2.0 van Julien Lapraille
 

Ingrediënten

  • 2 takjes munt
  • 1/2 vanillestokje
  • option Cacao
  • 100g Carlsbourg Ardense Roomboter
  • 3 brickvellen
  • 15cl Carlsbourg Authentieke volle room
  • 60g bruine suiker
  • 2+2 2 verse vijgen en 2 vijgen in suikersiroop
  • option Witte en zwarte peperbolletjes

1
personen

30min
Bereidingstijd



*

Carlsbourg

Kerststronk 2.0 van Julien Lapraille
 

De bereiding

  • Smelt de boter (zonder te koken) met een takje munt en laat alles 10 minuten sudderen
  • Snijdt de brickvellen in rechthoeken
  • Strijk de gesmolten boter met een borstel in verwarmde pan met antiaanbaklaag, verdeel de brickvellen en bestrooi ze met bruine suiker om deze te karameliseren.
  • Hak de muntblaadjes fijn en doe ze in een kom, voeg de room en een half vanillestokje toe en klop alles goed door elkaar
  • Snijdt de vijgen in plakjes
  • Leg een beetje room op het brickvel, afwisselend verse vijgen en vijgen op siroop en voeg slagroom toe. Voeg peper toe en herhaal.

Carlsbourg recept van Julien Lapraille
Carlsbourg

De afwerking

  

Past bij dit recept

Ardense roomboter ongezouten

Carlsbourg
Ontdekken

Past bij dit recept

Authentieke volle room 1L

Carlsbourg
Ontdekken