Menu
fr

Zachte en smeuïge kersentaart

Carlsbourg Carlsbourg

Zachte en smeuïge kersentaart
 

Ingrediënten

  • 400 g de cerises
  • 80 g Ardense roomboter of Beurre des Chefs van Carlsbourg
  • 150 g patisseriebloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 130 g amandelpoeder
  • 3 eieren
  • 130 g losse rietsuiker

8
personen

60min
Bereidingstijd


€€


*

Carlsbourg

Zachte en smeuïge kersentaart
 

De bereiding

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 170 °C.
  • Was de kersen en verwijder de steeltjes en pitjes.
  • Laat de boter smelten op een laag vuur. Laat afkoelen. Meng de gesmolten boter en de suiker in een grote kom. Doe er één voor één de eieren bij, en meng telkens goed.
  • Roer in een andere kom de bloem, het bakpoeder en het amandelpoeder onder elkaar. Giet dit bij het mengsel van boter, suiker en eieren en meng snel. Doe er 3/4 van de kersen bij en meng weer snel.
  • Bekleed een taartvorm met bakpapier en giet er het beslag in. Leg de rest van de kersen op de taart en druk zachtjes aan. Schuif voor 40 tot 45 minuten in de oven. Controleer of het gebak gaar is door erin te prikken met een spies. De spies moet droog uit het gebak komen.
Carlsbourg

De afwerking

  • Neem uit de oven. Laat afkoelen voor je de taart in stukken snijdt.
Carlsbourg

Tip van de chef :

Tip: je kunt deze taart ook in andere seizoenen bakken, bijvoorbeeld met diepgevroren kersen of bosbessen.

Past bij dit recept

Ardense roomboter ongezouten

Carlsbourg
Ontdekken

Past bij dit recept

De Beurre des Chefs

Carlsbourg
Ontdekken