Menu
fr

Monsterkoekjes met hazelnoot en framboos

Carlsbourg Carlsbourg

Monsterkoekjes met hazelnoot en framboos
 

Ingrediënten

  • 80 g Carlsbourg Ardense Roomboter
  • 400 g frambozen
  • 300 g bloem + wat bloem voor op het werkblad
  • 185 g poedersuiker
  • 140 g hazelnotenboter
  • 40 g chiazaad
  • 1 ei

4
personen

55min
Bereidingstijd


€€


**

Carlsbourg

Monsterkoekjes met hazelnoot en framboos
 

De bereiding

  • Doe de frambozen en 35 g poedersuiker in een steelpan met een bodempje water erin. Laat 8 minuten koken terwijl je blijft roeren. Plet de frambozen. Roer er tot slot het chiazaad onder en laat rusten terwijl je de koekjes maakt.
  • Giet de bloem in een grote schotel. Maak een putje in het midden. Doe er het losgeklopte ei, de in kleine blokjes gesneden boter, de hazelnotenboter en de rest van de suiker bij. Meng de Ardense Roomboter en de hazelnotenboter met je vingers onder de bloem. Voeg 2 el water toe en maak een bolletje. Wikkel het in huishoudfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast.
  • Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad. Snij ronde vormpjes uit met een uitsteekvormpje of een glas. Snij oogjes in verschillende groottes uit op de helft van de koekjes. Gebruik hiervoor spuitmondjes. Teken een toegenaaide mond met de onscherpe kant van een keukenmesje.
Carlsbourg

De afwerking

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 160 °C. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 10 tot 15 minuten in de oven. Neem de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen op een bakrooster.
  • Verdeel de frambozenmix over de koekjes zonder mond en oogjes. Leg er de koekjes met een gezichtje op.

Past bij dit recept

Ardense roomboter ongezouten

Carlsbourg
Ontdekken