Menu
fr

Gegrilde gevogeltefilet uit onze Ardennen, gemarineerd met Cuvée des Trolls, witloof met koffie

Carlsbourg Carlsbourg

Gegrilde gevogeltefilet uit onze Ardennen, gemarineerd met Cuvée des Trolls, witloof met koffie
Carlsbourg recepten door Julien Lapraille

Ingrediënten

  • 2 gevogeltefilets uit onze Ardennen
  • 500ml bier ‘Cuvée des Trolls’
  • 2 cas/el mosterd ‘à l'ancienne’
  • 2 witloofstronken
  • 200ml koffie
  • 50g Ardense roomboter
  •   Zout, peper, mengeling van verse kruiden, Maldon zoutvlokken

4
personen

45min
Bereidingstijd


€€


**


Nutri-score

Carlsbourg

Gegrilde gevogeltefilet uit onze Ardennen, gemarineerd met Cuvée des Trolls, witloof met koffie
Carlsbourg recepten door Julien Lapraille

De bereiding

Doe de gevogeltefilets in een kom met de mosterd en het bier ‘Cuvée des Trolls’.  Kruid met peper en zout en laat even intrekken, idealiter een hele nacht.
 
Spoel de witloof en snijd de stronken in de lengte doormidden. Leg ze in een ovenschaal, met de binnenkant van de stronken naar boven. Kruid met peper en zout en overgiet met de koffie. Voeg water toe tot de helft en doe de Ardense roomboter erbij. Bak in de oven op 170°C tot de witloof goed doorbakken is. Laat het kookvocht inkoken tot een siroopachtige saus. Houd warm.

Verhit een grillpan en bak de filets goudbruin. Zet het vuur lager en laat de filets verder garen.
Carlsbourg

De afwerking

Schik de witloof op de borden met de gevogeltefilets en werk af met wat saus. Besprenkel met verse kruiden en Maldon zoutvlokken.
Carlsbourg

Tip van de chef :

·

Past bij dit recept

Ardense roomboter ongezouten

Carlsbourg
Ontdekken