Menu
fr

Crumble met halfgare appels en bruine suiker

Carlsbourg Carlsbourg

Crumble met halfgare appels en bruine suiker
Carlsbourg recepten door Julien Lapraille

Ingrediënten

  • 2 appels
  • 4 maanden oude Ridremont Meiwijn
  • 4 theelepels kerriepoeder
  • 2 takjes verse tijm
  • 50 gr suiker
  • 50 gr bloem
  • 50 gr Carlsbourg Ardense boter
  • 20 cl Rachecourt-appelsap
  •   Vanille-ijs

4
personen

30min
Bereidingstijd


€€


**

Carlsbourg

Crumble met halfgare appels en bruine suiker
Carlsbourg recepten door Julien Lapraille

De bereiding

Snijd de appels in grove stukken. Leg ze op een bakplaat. Giet de Meiwijn en het appelsap erbij. Bestrooi met verse tijm.
 
Maak een crumble door zachte boter, bloem en suiker in een grote kom te mengen. Voeg de appels aan het mengsel toe en bak ongeveer 10 minuten in de oven op 170 °C. Zet op het laatst de grillstand aan zodat je crumble mooi bruin wordt van boven. 
Carlsbourg

De afwerking

Leg er een bolletje vanille-ijs op en geniet.

Past bij dit recept

Ardense roomboter

Carlsbourg
Ontdekken