Menu
fr

Rundsvlees van bij ons met zachte boter en daslook

Carlsbourg Carlsbourg

Rundsvlees van bij ons met zachte boter en daslook
Recept door Julien Lapraille

Ingrediënten

  • 100g Carlsbourg Ardense Roomboter
  • 250g rundsvlees
  • 1 ui
  • 3 groene asperges
  • 1/2 gele raap
  • 2 estragon takjes
  • 2 cas pesto van wilde knoflook (daslook)
  • option Witte en zwarte peperbolletjes

0
personen

25min
Bereidingstijd



*

Carlsbourg

Rundsvlees van bij ons met zachte boter en daslook
Recept door Julien Lapraille

De bereiding

  • Om de boter zacht te maken heb je eerst het volgende nodig: 100 g Ardense boter van Carlsbourg, 20 minuten voor gebruik uit de koelkast gehaald (deze mag niet gesmolten of te hard zijn, maar de textuur van een zalf hebben), fijngehakte dragon en sjalotten en voeg dan de wildelookpesto* toe. Zout, peper en meng alles met een vork om een zacht geheel geheel te krijgen..
  • Snijd vervolgens de gele boterraap en snijd ze in julienne-reepjes. Snijd 1 cm van de onderkant van de asperges (gebruik deze niet) en snij je asperges schuin, niet te dun en niet te dik. (Je kunt uiteraard zelf de groenten kiezen die je wilt, ik heb deze gekozen omdat ze in het seizoen zijn)
  • Smelt in een hete pan een eetlepel van de net gemaakte zachte boter. Zodra de boter is gesmolten, voeg je de gesneden groenten toe.
  • Bestrooi ondertussen het vlees aan elke kant met zout en peper en leg het op de barbecue. Draai hem om en leg er een klein stukje zachte boter op. Wanneer het begint te smelten, verdeel je het over het vlees.
  • Voeg ook een eetlepel zachte boter toe aan je groenten en meng.
Carlsbourg

De afwerking

Voor het opdienen: plaats uw groenten op een bord en leg uw eerder gesneden stukken vlees erop. Voeg vervolgens kleine beetjes zachte boter toe en 2 eetlepels olie van de gesmolten, zachte boter.
Carlsbourg

Tip van de chef :

*Tip voor het maken van daslookpesto: 50 g gedroogde daslook, 2 eetlepels olijfolie, 20 g geraspte kaas en meng dit alles tot een pasta ontstaat.

Past bij dit recept

Ardense roomboter ongezouten

Carlsbourg
Ontdekken