Menu
fr

Ovenschotel met witte bonen, groene asperges en kruidenroom

Carlsbourg Carlsbourg

Ovenschotel met witte bonen, groene asperges en kruidenroom
 

Ingrediënten

  • 1 bosje groene asperges (1000g)
  • 300 g gedroogde witte bonen (bonen uit Soisson of Limabonen)
  • 1 wortel (100g)
  • 1 ui met 2 kruidnagels erin geprikt (100g)
  • 10 cl droge witte wijn (100g)
  •   Olijfolie (30g)
  • 1 stengel groene bleekselder (20g)
  • 3 teentjes knoflook (15g)
  • 2 laurierblaadjes (5g)
  • 2 takjes tijm (5g)
  • 4 takjes bladpeterselie (5g)
  • 2 takjes dragon (5g)
  •   Peper (2g)
  • 120 g Carlsbourg Authentieke Volle Room

4
personen

85min
Bereidingstijd



*

a
Nutri-score

Carlsbourg

Ovenschotel met witte bonen, groene asperges en kruidenroom
 

De bereiding

  • Week de bonen de avond ervoor in voldoende koud water. Giet ze de volgende dag af.
  • Schil de wortel en snijd in twee.
  • Doe de bonen in een grote pot, bedek ze met veel water, voeg 1 takje tijm toe, 1 laurierblaadje, 1 ui met kruidnagels erin geprikt, selder, wortel, 1 takjebladpeterselie en 1 teentje knoflook. Dek af en kook op laag vuur gedurende 1 uur tot alles gaar is. Giet ze af, hou de gekookte wortel en selder apart.
  • Snijd de steel van de asperges. Verwijder de koppen en hou ze bij. Snijd de stelen in stukken van 5 cm. Hak 2 teentjes knoflook fijn. Verhit 2 eetlepelsolijfolie in een pan en fruit de knoflook 2 minuten. Voeg witte wijn, 1 takje tijm, 1 laurierblaadje toe. Ga door met koken gedurende 5 minuten op middelhoog vuur. Zet het vuur lager en voeg de asperges, stelen en koppen, de witte bonen en 15 cl kokend water toe. Voeg peper toe. Dek af en kook gedurende 10 minuten op een laag vuur en afgedekt.
Carlsbourg

De afwerking

  • Meng de room met de dragon, 3 takjes peterselie, wortel en gekookte groene bleekselderij. Voeg dit mengsel toe aan de bonen, meng en serveer.

Nutri-score

Dit recept scoort:

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  • Nutritionele waarden, per portie (424,5g) : Energie :301,9 Kcal ; 1262,0kJ, Vetten 18,8: g waarvan verzadigde vetzuren : 8,2g ; Koolhydraten : 17,3 g waarvan suikers 5,9 g ; Eiwitten : 11,9g ; Vezels : 12,0g ; Zout :  0,6g.
  • Nutritionele waarden voor 100 g : Energie : 71,1Kcal ; 297,3 kJ ; Vetten :  4,4g waarvan verzadigde vetzuren: 1,9 g ; Koolhydraten : 4,1g waarvan suikers :1,4g ; Eiwitten :  2,8g ; Vezels : 2,8  g ­; Zout :  0,2g.

Past bij dit recept

Authentieke volle room

Carlsbourg
Ontdekken