Menu
fr

Chocolademousse

Carlsbourg Carlsbourg

Chocolademousse
Carlsbourg recepten door Julien Lapraille

Ingrediënten

  • 125 g chocolade (liefst donkere, maar melkchocolade kan ook)
  • 37 g boter
  • 62 g melk
  • 37 g suiker
  • 2 eigelen
  • 250 g Authentieke verse room

4
personen

30min
Bereidingstijd



*

Carlsbourg

Chocolademousse
Carlsbourg recepten door Julien Lapraille

De bereiding

  1. Maak eerst de crème anglaise: breng de melk aan de kook. Meng de eigelen en de suiker met een garde.
  2. Giet er de warme melk over en meng goed. Verhit het mengsel tot 85°, blijf doorroeren met een spatel. Laat afkoelen.
  3. Smelt de chocolade en de boter au bain-marie. Giet het lauwe mengsel over de chocolade en meng voorzichtig.
  4. Klop de room voor ¾ op.
  5. Laat de bereiding volledig afkoelen en schep er de opgeklopte room door. Stort in een vorm en laat opstijven in de koelkast. 
Carlsbourg

De afwerking

Verdeel de chocomouse in mooie glaasjes en strooi er wat amandel-noten crumble over (of andere garnituur).
Carlsbourg

Tip van de chef :

Benodigdheden
Bakvorm, garde, spatel
 
Tip
De room is stijf genoeg als je kleine golfjes ziet verschijnen tijdens het opkloppen.  

Past bij dit recept

Ardense roomboter

Carlsbourg
Ontdekken