Menu
fr

Paul Mordan

Timmerman

Pertinente nonconformist, dat is Paul. Hij symboliseert op zijn eentje een van de meest inspirerende aspecten van de Ardennen: de vrijheid. Hij is een van de stichters van de Union des Artisans du Patrimoine (de Unie van de ambachtslieden) en trok mee aan de kar van het ambitieuze project Artisans sans Frontières (ambachtslieden zonder grenzen). Deze fiere zestiger is meubelmaker en timmerman en trots op zijn vak, dat hij uitvoert volgens de regels van de kunst. Zijn strijdvaardig karakter helpt hem om het erfgoed in stand te houden en zijn kennis door te geven aan jongeren, en zo een unieke erfenis achter te laten. Meer dan twintig leerlingen kregen ondertussen al de kans om het vak van hem te leren en ongeveer de helft bouwde een zelfstandige praktijk op.

Zijn must-sees in de Ardennen:

«De magnifieke Hoge Venen, en onze talrijke bronnen … De valleien van de Ardennen zijn prachtig, de natuur is telkens zo verschillend en verschaft tijdens het wandelen zoveel genot.»

Zijn favoriete Ardense uitdrukking:

«‘Quand y pète nin y vèss’ zegt men over iemand bij wie er altijd wel iets schort. ‘I n’a todi ine sacwè à fé !’ wordt gezegd omdat er altijd wel iets te doen is.»

Zijn favoriete streekproducten:

«Dat hoef ik niet ver te zoeken: een streekbiertje, een vers gebakken brood en een lekker stuk kaas… Uiteraard gemaakt met de passie en ervaring van een echte vakman.»

Zijn recept voor geluk, en welke rol de Ardennen daarin spelen:

«Voor mij is geluk kunnen leven in een gebied dat niet vervuild is door de industrie… En uiteraard is geluk ook samen met vrienden van het leven genieten.»

Waar is een Ardenner echt niet mee gediend, wat mag je zeker niet zeggen of doen?

«Een Ardenner moet je nooit vertellen dat hij ergens niet in zal slagen!»
  Alle portretten