Menu
fr

Régis Coeckelbergs

Hotelier

Régis woont in Francorchamps-Stavelot. Hij geniet intens van het contact dat hij heeft met zijn “klant-vrienden”. Régis is namelijk eigenaar van hotel Château de Francorchamps, in Ster. Dankzij hem ontdekken toeristen uit alle windstreken de mooiste uithoeken van de Ardennen. Zijn liefde voor motorsporten vind je terug in zijn hotel: hij biedt gepersonaliseerde kamers aan, helemaal geïnspireerd op het automobielthema. Logisch eigenlijk, als je helemaal in de ban bent van het circuit van de Spa-Francorchamps, bijgenaamd de ‘glijbaan van de Ardennen’!

Zijn must-sees in de Ardennen:

«Mijn hotel en de bijbehorende kapel uiteraard! Ze is gewijd aan Sint-Christoffel, de patroonheilige van automobilisten, motorrijders en fietsers. Ik heb de kapel drie jaar geleden eigenhandig heropgebouwd op de oude ruïnes.»

Zijn favoriete Ardense uitdrukking:

«‘Abin na nourice’, wat zoveel betekent als ‘nou, kijk eens aan’! Het is een Waalse uitdrukking en een van onze vroegere huishoudsters sprak die zin uit telkens als ze zich ergens over verbaasde.»

Zijn favoriete streekproducten:

«De filet pur van het Belgisch witblauw, met jeneverbessen en Herve-kaas! Een recept van mijn mama!»

Zijn recept voor geluk, en welke rol de Ardennen daarin spelen:

«Kunnen genieten van wat je rondom je hebt. Zoals mooie landschappen bijvoorbeeld.»

Een stevig feestje, wat stelt dat voor in de Ardennen?

«Eenvoudigweg samenzijn met je naasten, met lekker eten en drinken!»

Waar is een Ardenner echt niet mee gediend, wat mag je zeker niet zeggen of doen?

«Ik zou zeggen, wees niet te nieuwsgierig… En wees niet jaloers op wat de ander heeft!»

Régis zag al heel wat mensen de revue passeren in zijn hotel, en heeft een schat aan verhalen te vertellen… Dit is er eentje die een glimlach op zijn gezicht toverde:

«Ik heb het genoegen tal van klanten te mogen ontvangen in mijn hotel. Dat kunnen piloten zijn of beroemdheden van het circuit, maar evengoed bekende performers van het muziekfestival Francofolies de Spa. Op een dag las ik in een lokale krant dat een bekende Formule 1-piloot in mijn hotel zou overnachten, en dat ik speciaal voor hem de zolder had omgebouwd tot suite. Een paar dagen later werd ik door een oude landbouwer uit het dorp gefeliciteerd met het artikel, maar wat hem vooral interesseerde, waren de vrouwen die de piloot vergezelden in zijn suite… en of ze mooi waren… Nee nee, meneer, de tijd van de sultans met hun harem is verleden tijd!»
  Alle portretten